Twinkle | Digital Commerce

Extra commerciële ruimte op site met AdPages

2017-05-26
  • 1:27

Testnet  introduceert AdPages. Een AdPage is een onderhoudsvrije advertentiepagina die de website-eigenaar aanmaakt in de eigen vormgeving. De advertenties op de AdPages worden op basis van de gekozen doelgroep of het interessegebied, geselecteerd uit het actuele aanbod van ruim 800 online campagnes, verzorgd door Testnet.

Het doel van de AdPages is het creëren van extra commerciële ruimte binnen websites. Ruimte met toegevoegde waarde, omdat de advertenties zijn afgestemd op de doelgroep en interessegebied van de website.

De AdPage kan als ‘aanbiedingenpagina’ worden toegevoegd aan een rubriek of website. Ook kan de AdPage worden toegevoegd als een overzicht met de beste relevante advertenties aan een redactioneel stuk binnen een bestaande webpagina. Tot slot zouden verschillende AdPages (interessegebieden) gecombineerd worden tot een 'aanbiedingenwebsite'.

‘Affiliate marketing is een van de meest innovatieve sectoren in de reclame. De adverteerder, die traditioneel betaalt voor ruimte en bereik, betaalt bij affiliate marketing uitsluitend voor resultaat’, vertelt Jaap Groenendijk van Testnet. ‘Dit betekent dat ons er alles aan gelegen is om te zorgen dat de ruimte en het bereik die onze affiliates ter beschikking stellen zo effectief mogelijk wordt benut. Het is een win-win situatie voor adverteerders en affiliates die beiden met hetzelfde verkeer een betere conversie realiseren en daarmee een hogere omzet.’

De Testnet AdPages zijn onderhoudsvrij. Dat wil zeggen dat nieuwe campagnes, die binnen het gekozen interessegebied vallen, automatisch aan de AdPage worden toegevoegd en gestopte campagnes automatisch worden verwijderd.

De AdPage voor is geheel aan de website en huisstijl aan te passen. En indien de website kiest voor sorteervolgorde 'eCPC' worden bovendien de advertenties met de hoogste gemiddelde omzet per click automatisch bovenaan gezet.