Twinkle | Digital Commerce

Bol.com winnaar Beste Winkelketen

2017-09-06
  • [nieuws]
  • 1:06

Bol.com heeft de verkiezing voor Beste Winkelketen gewonnen in de categorie webwinkels. eBay en Wehkamp maken de top 3 compleet. Ikea won bij de traditionele winkelketens.

Webwinkels

‘Het feit dat webwinkels nu ook meedoen in verkiezingen voor beste winkelketens geeft al aan dat internet winkelen voor de consument steeds belangrijker wordt. Wij zijn ongelofelijk trots dat onze klanten zo tevreden over ons zijn!’, zegt Daniel Ropers, directeur bij Bol.com. ‘Voor volgend jaar hoop ik dat we ook mee mogen doen in de categorie boek- entertainment- en elektronicawinkels. Uit het verkiezingsrapport blijkt namelijk dat we in al deze categorieën winnaar waren geweest.’

Bol.com kon als webwinkel dit jaar nog niet meedoen in deze categorieën omdat sommige van de beoordelingscriteria, zoals sfeer in de winkel en vriendelijkheid van personeel, niet op hen van toepassing zijn.

Commotie

Dit jaar is er voor het eerst, naast traditionele winkelketens, ook een aparte categorie voor webwinkels meegenomen. Eerder ontstond commotie rondom de verkiezing, omdat Bol.com klanten opriep hun stem uit te brengen, in ruil voor gratis verzending bij een bestelling in de webwinkel.

Verkiezing

De verkiezing is voor het vierde achtereenvolgende jaar georganiseerd door Elsevier Retail en Q&A Research & Consultancy. 400.000 stemmers hebben kenbaar gemaakt wat voor hen de beste winkelketen was. Consumenten moesten winkels beoordelen op criteria als prijs/kwaliteit, aantrekkelijkheid van de aanbiedingen en service.