Twinkle | Digital Commerce

Otto treft maatregelen tegen kinderarbeid

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:01

Otto ligt onder vuur vanwege het betrekken van artikelen die zijn geproduceerd door kinderarbeid. Bloesjes van veertig euro zijn door kinderen onder erbarmelijke omstandigheden geproduceerd in Nieuw Delhi in India. Dat meldt het Duitse tijdschrift Stern, dat de zaak onderzocht. De bloesjes worden verkocht bij dochteronderneming Heine. In een kelderwerkplaats in Nieuw Delhi trof het tijdschrift kinderen aan die werkdagen van veertien uur maken. Enkele van de kinderen zijn als werkslaaf verkocht aan de eigenaar van het naaiatelier en zij ontvangen geen loon. Otto nam de in het atelier geproduceerde kleding af via een Indiase leverancier.

De directie van Otto reageerde ontzet op het onderzoek van Stern. 'Ik ben geschokt dat dit kan plaatsvinden, ondanks alle voorzorgen die wij nemen', reageert de Duitse topman Michael Otto.

Het bedrijf zegt bedrogen te zijn door de leverancier, die inmiddels aan de kant is geschoven. Otto heeft ook de betroffen kinderen onder zijn hoede genomen. De kinderen zijn overgebracht naar een andere locatie in India, waar ze op kosten van de postorderaar naar school kunnen.

Bron: Zibb