Twinkle | Digital Commerce

350 aanmeldingen voor Thuiswinkel Awards

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:02

Voor de zevende editie van de Thuiswinkel Awards zijn ongeveer 350 aanmeldingen binnengekomen. De termijn om winkels aan te melden sloot op 31 december. Het publiek kan nu op de aangemelde winkels stemmen zodat op 1 maart de genomineerden kunnen worden bekendgemaakt.

Voor de publieksprijzen zijn 199 aanmeldingen binnengekomen. Consumenten kunnen tot 1 maart kunnen via Thuiswinkelawards.nl stemmen op hun favoriete winkel. Door middel van deze zogeheten kwantitatieve stemronde wordt op 1 maart bekend welke vijf winkels in elke categorie zijn genomineerd. Vervolgens gaat een onderzoeksbureau bij consumenten meten welke winkel zij de beste vinden.

Voor de publieksprijzen worden de winkels onderverdeeld in tien hoofdcategorieën die elk weer worden gesplitst in de subcategorieën 'groot' en 'klein'. Onder grote winkels vallen ondernemers die in 2007 een omzet van meer dan een miljoen euro hadden of die langer dan vier jaar bestaan.

Naast de publieksprijzen worden er ook drie vakprijzen uitgereikt (Starter Award, Thuiswinkel Award en Innovatie Award). Hiervoor zijn in totaal 151 winkels aangemeld.
De vakjury komt op 13 maart bijeen om de winnaars voor de vakprijzen te bepalen. Op 27 maart worden uiteindelijk de namen van alle winnaars bekendgemaakt.