Twinkle | Digital Commerce

'Online weinig misbruik van keurmerken'

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 0:56

ANVRReis- en vakantiesites maken weinig misbruik van het ANVR-logo op hun site. Voor de consument is het echter niet altijd eenvoudig om erachter te komen of een bedrijf de geldigheid van het ANVR-lidmaatschap te controleren.

Dit concludeert zoekmachine Zoekveilig.nl na een onderzoek onder verschillende reis- en vakantiesites. Tijdens een controle bleek "misbruik van het ANVR-logo weinig voor te komen".

Zoekveilig beweert een zoekmachine te zijn die louter veilige sites in de zoekresultaten toont. Hierbij wordt ook aangegeven of de doelsite een logo van een reisorganisatie draagt. 'Websites die wel aangesloten zijn bij een zekerheid en waarbij dit nog niet is vermeld, kunnen zich gratis laten controleren', stelt het bedrijf zelf.

Niet alleen zijn de sites gecontroleerd op het ANVR-lidmaatschap. Ook is gecontroleerd of ze zijn aangesloten bij de stichting Garantiefonds (SGR) en het Calamiteitenfonds. Ook bij willekeurige andere zoekopdrachten worden de bekende zekerheden en waarborgen getoond. Zoals iDEAL, CBW, Thuiswinkel, Groenkeur en FOCWA.

Voor de test zijn bijna 700 websites gecontroleerd. Ongeveer vijfhonderd websites met het ANVR-logo zijn aan de database toegevoegd.