Twinkle | Digital Commerce

Fors hogere winst voor Google

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:18

De kwakkelende economie waar de Verenigde Staten mee te kampen hebben, lijkt geen effect te hebben op de resultaten van Google. Het internetbedrijf heeft in het eerste kwartaal de winst met 30 procent zien stijgen. Het aantal betaalde kliks is met 20 procent gegroeid.

De omzet van het bedrijf steeg in een jaar tijd met 42 procent tot bijna 5,2 miljard dollar (3,26 miljard euro). Ten opzichte van het voorgaande kwartaal is de omzet 7 procent gestegen.

Een derde van de omzet, om precies te zijn 1,69 miljard dollar, is afkomstig van partnersites die Adsense advertenties gebruiken. De omzet uit Adsense advertenties is een kwart meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het totaal aantal betaalde kliks, dat zijn de kliks op advertenties op de Google-pagina's en op sites met Adsense advertenties, is ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar met 20 procent gestegen.

'De groei van de betaalde kliks was veel hoger dan externe partijen hadden verwacht', reageerde Google-directeur Eric Schmidt tijdens de presentatie van de cijfers. Volgens Schmidt is dit te verklaren doordat Google minder, maar meer gerichte advertenties op zijn gebruikers los laat. 'We tonen minder maar betere advertenties in elke cyclus', aldus de Google-topman.

Google sloot het eerste kwartaal af met een winst van 1,3 miljard dollar (822 miljoen euro). In dezelfde periode in 2007 was de winst nog 1 miljard dollar. In de kwartaalcijfers zijn voor het eerst ook de resultaten van advertentiebedrijf DoubleClick vanaf 11 maart meegenomen.