Twinkle | Digital Commerce

The Phone House neemt drie webshops over

2017-11-08
170130
  • 1:02

Telecomwinkel The Phone House investeert in internet. Het bedrijf neemt per 1 mei drie online winkels voor mobiele telefonie over. Hoeveel eigenaar FM Investments voor de overname van Typhone.nl, ICTango.nl en Femmefone.nl krijgt, is niet bekend.

The Phone House, onderdeel van het Britse The Carphone Warehouse, heeft op dit moment bijna tweehonderd winkels in Nederland. Ook online worden toestellen en abonnementen verkocht. Volgens Bert van Dam, directeur van The Phone House, kunnen de online en offline verkoop elkaar aan. 'Online wordt wel steeds belangrijker voor de consument', merkt hij op.

'Typhone, Femmefone en ICTango zijn prachtige diensten die helemaal aansluiten bij de wensen van een specifieke doelgroep', aldus Van Dam.

Typhone is een algemene online winkel voor mobiele abonnementen, navigatiesystemen en pda's met ongeveer 1,5 miljoen unieke bezoekers per maand. Femmefone verkoopt een assortiment "ladyphones" en met ICTango richt FM Investments zich op de zakelijke markt.

'The Phone House is een sterk en succesvol merk en voor ons de ideale partner om samen door te groeien naar de positie van marktleider', reageert Frank Sanders, financieel directeur van Typhone. De drie overgenomen webwinkels behouden na de overname hun eigen naam en uitstraling, verzekert Sanders.