Twinkle | Digital Commerce

Dixons plaatst testresultaten bij artikelen

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:00

Elektronicawinkel Dixons plaatst sinds deze week testresultaten uit binnen- en buitenlandse vakbladen bij de producten op de website. Hiervoor maakt de winkel gebruik van content van HetBesteProduct.nl.

Dixons hoopt met de testresultaten te voorzien in de behoefte van de consumenten aan onafhankelijke beoordelingen. Ook speelt de winkel in op de behoefte van consumenten om zich eerst online te informeren over producten voordat ze een aankoop doen.

'Wij willen de consumenten helpen door onafhankelijke, betrouwbare beoordelingen bij onze producten op internet te vermelden', zegt Dixons-directeur Bart van Westreenen tegenover Emerce.

Op de Dixons-site worden zowel de positieve als de negatieve resultaten getoond. 'We laten alles staan en filteren niks. Dat wordt wel een leerervaring', aldus Van Westreenen. Voor Dixons wordt het "even afwachten wat de invloed hiervan is op de omzet".

De site heeft bewust gekozen om de testverhalen van HetBesteProduct.nl te tonen en niet om de bezoekers reviews te laten plaatsen. 'In de eerste plaats kennen de experts van de vakbladen de markt en kunnen zij de kwaliteit van producten in perspectief plaatsen. Daarnaast zijn de bronnen bekend en controleerbaar. In tegenstelling tot de consumentenreviews, die overal worden achtergelaten', verklaart Van Westreenen.