Twinkle | Digital Commerce

Gezocht: aantrekkelijke winkelpartner m/v

2017-05-26
170130
  • 2:27

Voor een Datingshop. Voor een wat? Inderdaad, voor een webshop waar je samen kunt afspreken. Of omgekeerd: voor een datingsite waar je samen iets kunt kopen.

Het zit zo: vorige week kreeg ik een telefoontje. Aan de lijn de twee uitbaters van een datingsite. Of ik iemand wist die samen met hen die datingsite wilde uitbouwen, want zij 'kwamen handen tekort' . Eigenlijk kwamen ze kennis tekort. Technische kennis. ‘Van dating weet ik niet zo veel, ik zit meer in de shopping business’ antwoordde ik. Maar terwijl ik dat zei zag ik de contouren van een nieuw business model al opdoemen. En toen het telefoongesprek afgelopen was wist ik ’t zeker: shopping is dating. Tenminste, in ’t echte leven wel: boodschappen doe je dan alleen, maar winkelen doe je meestal samen. Waarom thuiswinkelen dan niet?

Op bezoek bij de datingsite werd het allemaal nog duidelijker. Vooral ook omdat toen bleek dat die site eigenlijk helemaal geen ‘gewone’ datingsite was, maar een ‘Samen-ergens-naartoe-site‘. Naar een concert bijvoorbeeld, naar een restaurant, een museum, of naar een voetbalwedstrijd. En dat kan dus best met iemand van gelijke kunne. Of met een groepje.

Een traditionele datingsite matcht op basis van eigenschappen zoals blond / blauwe ogen. Deze site echter, zit vol met profielen of basis van doe-interesses. Wat je leuk vindt om te doen. Samen met anderen.

Al pratend kwamen we op fantastische business mogelijkheden. Stel nu eens dat we deze ‘Samen-dingen-doen-site’ als service onder webwinkels hangen? White label? Voorbeeldje: ik kom bij Bol.com en kies een boek. Daar zit een knopje ‘Join’. Hierop klikken brengt mij in het Samen-dingen-doen-platform waar ik mensen aantref die dit boek ook kochten en een leesclub willen vormen. Live of digitaal, maakt niet uit. Of ik kom bij Iens om een restaurant te zoeken en via het knopje ‘Join’ vind ik mensen die vanavond ook uit willen eten (misschien wel moeten, ook vreemd in de stad), maar net als ik ook nog niet weten met wie. Of: ik kom op een kampeerartikelen shop en vind allemaal mensen die op zoek zijn naar anderen om samen die ene reis te maken. Het zou een extra reden zijn om die shop te bezoeken toch?

Andersom kan natuurlijk ook. Het is niet of/of, het is en/en. Stel je vindt via de Samen-dingen-doen-site een maatje of een groepje dat net als jij van een bepaald soort muziek houdt, of van een sport. Dan gebeurt het omgekeerde: de Samen-dingen-doen-site heeft een knopje ‘Shop’ die jouw profiel matcht met shops waar je dingen kunt kopen die bij je muziek- of sport interesse horen.

Enfin, voor al dit moois zoeken de twee uitbaters dus een business partner, en liefst een technische. Oh ja, bijna vergeten te vertellen: de site organiseert ook evenementen. Zeilweekenden, golfcourses, dat soort dingen. Waarvoor vaak eerst flink geshopt moet worden ;-). De site is dan wel geen ‘gewone’ datingsite, maar via zo’n evenement kwam al wel een heus huwelijk tot stand. Uniek.

Voor wie interesse heeft om als partner in deze business te stappen: de site is gemaakt in Php / MySQl, newsfeeds over uit-agenda’s worden automatisch geladen, en er zijn al enige duizenden inschrijvingen. Reacties graag even via mij, ik mail het dan door en de twee huidige zakenpartners nemen vanzelf contact met u op.