Twinkle | Digital Commerce

Virtuele spaarpot van Hyves in webwinkels geleegd

2017-05-27
  • [nieuws]
  • 1:38

Vanaf vanmiddag kunnen Hyvers via de You Wish Gadget geld inzamelen voor de cadeaus die ze graag zouden krijgen. Vrienden kunnen per telefoon of iDeal een bedrag storten.

De You Wish Gadet is feitelijk een widget in de vorm van een verlanglijst. Om de tien plekken op de lijst te vullen, kunnen Hyvers kiezen uit een kleine tienduizend artikelen die ook in verschillende webwinkels te koop zijn. De gadget komt te staan op de profielpagina van de Hyver.

0900-nummer
Diens vrienden kunnen de cadeaus op de lijst mede mogelijk maken door geld te storten. 'Als ze een 0900-nummer bellen en vervolgens de unieke code op de gadget intoetsen, wordt de virtuele spaarpot met één euro gevuld', aldus projectleider Carlo Markaban van Zuiverder, de start-up achter You Wish. 'Daar komt dan nog wel 30 eurocent aan transactiekosten bovenop', erkent hij.

IDeal
Wie een groter bedrag wil storten, kan geld overmaken via iDeal, waarover een standaardtarief van 65 eurocent aan transactiekosten wordt geheven. 'We zijn daarnaast nog op zoek naar samenwerking met andere aanbieders van micropayments', aldus Markaban.

TNT Post
Als de jubilerende Hyver genoeg geld binnen heeft om een product op zijn verlanglijst te kunnen kopen, krijgt hij van You Wish een mailtje. Het feestvarken, die ook inzicht krijgt in wie er hoeveel heeft gestort, kan besluiten door te sparen voor een duurder cadeau of opdracht geven het bij elkaar 'gespaarde' product te laten bezorgen door TNT Post. Als hij na een bestelling geld overhoudt, kan hij dat laten storten op zijn eigen bankrekening of op die van een goed doel.

Breed en goedkoop
Bij de introductie is het aantal (webwinkel-)leveranciers waar You Wish mee werkt beperkt. Naar nieuwe partners wordt gezocht. Uiteindelijk is het de bedoeling dat automatisch wordt gezocht naar de webwinkel waar een product op moment van bestelling het goedkoopst verkrijgbaar is. Markaban, die ook voet aan de grond probeert te krijgen bij sociale netwerken als Facebook en Netlog: 'We streven naar een zo breed en goedkoop mogelijk aanbod.'