Twinkle | Digital Commerce

EBay wint opnieuw zaak van L'Oréal

2017-05-27
171130
  • [nieuws]
  • 0:52

eBay-FrankrijkIn navolging van de Belgische rechter heeft ook de Franse rechter de aanklacht van L'Oréal tegen eBay verworpen. De site doet voldoende om de verkoop van namaakproducten te voorkomen.

Volgens L'Oréal zouden zes van de tien artikelen die onder zijn merknaam op eBay worden verhandeld nep zijn. Het cosmeticaconcern spande daarom twee jaar geleden een rechtszaak aan in vijf Europese landen.

Niet verantwoordelijk
De Franse rechter oordeelde deze week dat eBay genoeg doet om de verkoop van nepartikelen op zijn site te voorkomen. Bovendien is eBay volgens hem niet verantwoordelijk voor wat er op de site door derden wordt aangeboden.

Tiffany
Directeur Richard Ambrose van de Britse tak van eBay noemt de uitspraak 'een overwinning voor de consument', schrijft Webwereld. Vorig jaar trok eBay ook al aan het langste eind in de Belgische zaak. Ook daar oordeelde de rechter dat eBay zich niet schuldig maakt aan merkpiraterij. Kort voor die uitspraak won de veilingsite voriger zomer al een zaak tegen juwelenfabrikant Tiffany.