Twinkle | Digital Commerce

Funda en ING participeren in transreële browser

2017-05-27
  • [nieuws]
  • 1:07

Het Amsterdamse SPRXmobile heeft een mobiele browser ontwikkeld voor augmented reality: Layar. Een gebruiker kan via de lens van zijn mobieltje realtime zien welke huizen er te koop staan en waar hij kan pinnen.

De mobiele browser, een wereldwijde primeur volgens SPRXmobile, legt een digitaal laagje over het camerabeeld in een mobiele telefoon, wat de naam van de transreële toepassing verklaart.

Kompas
Layar werkt op mobiele telefoons met een camera, GPS en een kompas: bij het opstarten van de applicatie gaat de camera automatisch aan, door middel van GPS wordt de locatie bepaald en het kompas registreert in welke richting de gebruiker kijkt. Voorlopig kunnen alleen bezitters van toestellen met besturingssysteem Android gebruik maken van de gratis dienstverlening, maar een iPhone-apllicatie is al in de maak, weet Emerce.

Tempo Team, Zekur.nl, Hyves
Behalve Funda en ING waren ook Tempo Team, Zekur.nl en Hyves als partner betrokken bij de start van Layar. De door hun aangeleverde locatiegegevens vormen een digitale laag met relevante informatie. De gebruiker kan met één druk op de knop wisselen tussen de verschillende lagen.

Hieronder ziet u een filmpje oover de werking van Layar.

 

In Twinkle nummer 4 van dit jaar vindt u een artikel met de kop: 'De naakte waarheid over transrealiteit'. Dat verhaal kunt u hier lezen.

Bron: MarketingTribune.nl/MarketingFacts.nl