Twinkle | Digital Commerce

Klikjevoordeel.nl zoekt bereik via radio

2017-05-27
169130
  • 1:20

E Power Radio Sales, exploitant van reclamezendtijd voor dertien commerciële radiostations, heeft met Klikjevoordeel.nl een verwijssite opgezet. Het bedrijf wil binnen het platform in licentie ook webwinkels exploiteren.

Dat zegt directeur Jan Lagrouw van E Power Radio Sales, een loket waar landelijke adverteerders kunnen aankloppen om hun boodschap te verspreiden op niet-publieke zenders in de regio.

TradeTracker
Klikjevoordeel.nl, dat op 2 november officieel wordt gelanceerd, belooft webshoppers ‘in maximaal vier kliks’ te brengen bij het product dat ze zoeken. De site leunt op verkoopcommissies van adverteerders in het netwerk van TradeTracker.

Verdeelsleutel met stations
Lagrouw wil Klikjevoordeel.nl promoten in onverkochte reclamezendtijd en banner-posities van onder meer Fresh FM, Radio Decibel en Kink FM. ‘Met de stations zijn we een verdeelsleutel overeengekomen voor de opbrengsten van de site. Het is natuurlijk ook in ons belang dat de stations goed draaien. Voordeel is verder dat we adverteerders (ook die buiten het netwerk van TradeTracker, red.) met Klikjevoordeel.nl een platform bieden dat hun verkoop direct kan stimuleren. Neem KPN, een trouwe adverteerder die nu een rectangle heeft draaien binnen de site.'

Licentie
E Power Radio Sales wil binnen Klikjevoordeel.nl ook webwinkels in licentie gaan exploiteren voor bedrijven die nog niet online verkopen. Lagrouw: ‘Daarover zijn we nu in gesprek met verschillende partijen. We hebben geen plannen om zelf een magazijn te gaan beheren, maar we kunnen natuurlijk wel helpen bij de marketing en tal van andere zaken.’

Hoewel de shops onder Klikjevoordeel.nl komen te hangen, zoals blijkt uit een eerste voorbeeld, kunnen ze door E Power Radio Sales wel geheel worden aangepast aan de merkuitstraling van de verkopende partij.