Twinkle | Digital Commerce

Wal-Mart experimenteert met boodschappenservice

2017-11-08
29175
  • 1:29

Hoewel het Amerikaanse Wal-Mart te boek staat als supermarktketen (Wikipedia), verkoopt de grootste retailer ter wereld amper levensmiddelen online. Dat verandert met het nieuwe concept Walmart To Go. Wal-Mart gaat in eigen land concurreren met onder meer Amazon en Sears.

Wal-Mart test de nieuwe boodschappenservice Walmart To Go momenteel in California. Het bedrijf bezorgt etenswaren, verzorgingsproducten en andere fast moving consumer goods voor tarieven vanaf 5 dollar aan huis.

'Terrein van kleinere retailers'
De Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal schrijft dat de online-verkoop van levensmiddelen in Europa gemeengoed is geworden (hoewel dat voor Nederland zeker niet geldt). In Groot-Brittannië, voorloper op dit terrein, deed Wal-Mart's zusterketen Asda ervaring op die in Amerika van pas kan komen: ‘In de VS is deze business vooral nog het terrein van kleinere retailers’, aldus The Wall Street Journal.

Amazon, Sears, FreshDirect en Peapod
Behalve Wal-Mart, volgens Internet Retailer de zesde webverkoper van Amerika, proberen ook grote partijen als Amazon (nummer 1) en Sears (nummer 8) een positie te claimen in de online-boodschappenmarkt. Daarin zijn onder meer FreshDirect en Ahold’s Peapod als pure player actief.

AmazonTote
Na de introductie van Amazon Fresh en tests met boodschappenverkoop in Duitsland en Groot-Brittannië (beide nog altijd in bèta) startte Amazon begin dit jaar een proef met het concept AmazonTote in Seattle. De wekelijkse gratis boodschappenservice is inmiddels uit de lucht gehaald. Of en hoe AmazonTote een vervolg krijgt is onbekend.

MyGofer
Sears begon in juni vorig jaar met de bezorging van online bestelde boodschappen aan huis, feitelijk een uitbreiding van zijn pickup-concept MyGofer. Die websuper wordt gevoed en beleverd door Sears-keten Kmart. Op Kmart.com is een ruim(er) assortiment aan levensmiddelen online te bestellen, maar die worden alleen in bulkverpakkingen afgeleverd.