Twinkle | Digital Commerce

Argos levert nog dezelfde dag aan ‘subway shoppers’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:26

Argos voegt een nieuwe dimensie toe aan het fenomeen ‘subway shopping’. Londenaren kunnen deze week 75 verschillende producten scannen en kopen met hun smartphone. Wie bestelt bij de zogenoemde ‘gift box’ van Argos, kan zijn orders nog dezelfde dag bezorgd krijgen.

Tal van online retailers haalden de media met mobiele scantoepassingen op openbare plaatsen, na het geslaagde metroexperiment van Tesco in Zuid-Korea. In Londen gingen eerder dit jaar onder meer pure players Ocado en Net-a-Porter al de winkelstraat op. De koppeling van barcode scanning op een publieke plaats aan same day delivery, waarin Argos voorziet, is nieuw en zal shoppers on the go allicht meer aanspreken.

Peddington en Waterloo
De gift box van Argos staat vandaag, morgen en vrijdag op de vloer van het Londense metrostation Peddington. Op woensdag en donderdag is hij te vinden op station Waterloo. De pop-up shop kwam tot stand in samenwerking met reclamebureau CHI & Partners en mediabureau Mindshare. Dat meldt RetailWeek, dat onder andere de volgende foto op zijn site heeft staan:



Shutl
Als multichannel retailer beschikt Argos over meer dan zevenhonderd winkels in Groot-Brittannie en Ierland. Door een samenwerking met Shutl startte Argos zomer vorig jaar met bezorging van weborders binnen 90 minuten. Deze zomer breidde Shutl, zelfverklaard ‘wereldrecordhouder’ in bezorging, zijn aflevergebied uit met vier andere Britse steden. Een paar maanden later werden nog eens zes steden aan het gebied toegevoegd. Ook Aurora Fashions maakt gebruik van de diensen van Shutl, vertelde de trotse multichannel directeur Hash Ladha afgelopen oktober op een congres in Londen: 'Wij hebben de beste bezorging van de wereld.'