Twinkle | Digital Commerce

Jonge kunstenaars verkopen werk online via Koopkunst.com

2017-05-27
180101

Kunstliefhebbers kunnen nu ook online terecht om nieuwe schilderijen of beelden aan te schaffen. De webshop Koopkunst.com verkoopt werken van jonge kunstenaars die niet duurder zijn dan duizend euro.

Koopkunst.com werd onlangs gelanceerd door oprichtster Sandra van der Heijden om startende en jonge kunstenaars een platform te bieden waar zij hun werk direct kunnen verkopen. ‘Er bestaan online galeries om werken te exposeren, maar hoe krijgt de kunstenaar een daadwerkelijke verkoop via het internet gerealiseerd?’, zegt zij.

Zo breed mogelijk
Op de site staan betaalbare kunstwerken uit diverse disciplines: van schilderijen tot keramiek en van fotografie tot houtbewerking. Alle exemplaren zijn uniek en origineel, belooft Koopkunst.com. Kunstenaars kunnen zich op het platform aanmelden door zelf foto’s en beschrijvingen van hun werken aan te leveren.

Online promotie
De medewerkers van Koopkunst.com plaatsen de kunstobjecten vervolgens op de site en nemen de online (social) promotie van de werken van de kunstenaar over. Voor deze dienst hoeft geen abonnementsgeld of instap fee te worden betaald. De aanbieder betaalt enkel een commissie over elk verkocht kunstwerk aan het platform. Klanten kunnen de kunstwerken laten opsturen door de kunstenaar of het werk persoonlijk bij hen ophalen. Er kan worden afgerekend met iDeal.