Twinkle | Digital Commerce

Etsy opent de poort van zijn groothandel

2017-05-27
180101
  • 1:12

Etsy opent op 1 augustus aanstaande de poort van Etsy Wholesale. De groothandel van de marktplaats ging al een jaar geleden live in bèta, maar alleen op invitatie konden Amerikaanse retailers er terecht. Dat verandert komende zomer.

Etsy, de online marktplaats vol handgemaakte artikelen en vintage fashion, biedt alle Amerikaanse retailers straks de optie producten van handelaren te kopen om hun eigen (offline en/of online) assortiment mee uit te breiden.

Gratis voor retailers
Etsy Wholesale is gratis voor geregistreerde retailers. Verkopers moeten eenmalig 100 dollar betalen om toegang te krijgen tot het platform. Ze dragen vervolgens steeds 3,5 procent van de verkoopprijs af, rapporteert Internet Retailer.

Nordstrom en West-Elm
Winkelketens Nordstrom en West-Elm werden nog voor de start van de bèta-test als klant van Etsy’s groothandel gepresenteerd. West Elm breidt de samenwerking met Etsy momenteel uit en het Canadese Indigo Books & Music opende begin deze maand een ‘Etsy at Indigo’ boetiek, online en in een winkel in Toronto.

Etsy in Nederland
B2b-verkoop van Etsy-producten is in ons land nog niet aan de orde, al liggen er wel plannen om Etsy Wholesale ook buiten de VS te introduceren. Etsy.com is nu ongeveer anderhalf jaar beschikbaar in het Nederlands. Vorige week werd de mobiele applicatie ‘Sell on Etsy’ gepresenteerd, die ook door verkopers uit ons land te gebruiken is.