Twinkle | Digital Commerce

ShopandBox helpt buitenlanders goedkoper lokaal shoppen

2017-11-11
180101
  • 1:04

ShopandBox maakt winkelen bij verschillende webshops in het buitenland goedkoper door de orders gebundeld te versturen. Nederlandse shoppers kunnen zo al (online) winkelend met een lokale Boxer Buddy besparen op verzendkosten.

Winkelen in buitenlandse webshops wordt vaak als prijzig ervaren vanwege de hoge verzendkosten die elke online winkel rekent om de producten bij de internationale klant te krijgen. ShopandBox heeft hier iets op bedacht. Het zet onder het mom van ‘shop like a local anywhere’ lokale ‘Boxer Buddies’ in die betaald krijgen om de gewenste artikelen uit zijn land te verzamelen en in één keer te verzenden.

Wensenlijst
Shoppers dienen een productwensenlijst - inclusief bijbehorende maat en gewenste kleur per item - aan te maken in hun account, waarna een Boxer Buddy de opdracht krijgt om de artikelen te kopen en gebundeld op te sturen. Tussendoor kunnen de shopper en de buddy met elkaar chatten.

Betalingen
De klant betaalt naast de prijs van de artikelen en internationale verzendkosten ook een fee aan ShopandBox en de kosten voor binnenlandse verzending van de items naar de Buddy. Toch zou dit minder kostbaar zijn dan wanneer een shopper zelf op verschillende buitenlandse sites winkelt, aldus ShopandBox.