Twinkle | Digital Commerce

Airbnb geeft papieren magazine uit

2017-11-08
180101
  • 1:06
Airbnb stapt in print. Het lanceert het papieren reismagazine Pineapple, dat elk kwartaal uitkomt en gratis verspreid wordt onder verhuurders van het platform om door huurders gelezen te worden.

De titel van het magazine verwijst naar de ananas, het internationale symbool voor gastvrijheid. Verwacht geen klein blaadje: op ruim 120 pagina’s bespreekt Airbnb onderwerpen als cultuur, culinair, mode en kunst in drie wereldsteden. Ook komen persoonlijke verhalen van reizigers die via het peer-to-peer platform hebben geboekt uitgebreid aan bod.

Losse nummers
Het eerste nummer, geschreven door freelancers, staat in het teken van Londen, Seoul en San Francisco. Het magazine ligt binnenkort bij achttienduizend verhuurders in Noord-Amerika en Europa thuis. Losse nummers zijn bij de boekhandel te koop voor 11 euro, meldt de International New York Times.

Amsterdam en Airbnb
Airbnb stuit nog steeds op veel verzet van overheden overal ter wereld. Ook in Amsterdam kreeg het platform kritiek te verduren. Hotels in de hoofdstad zijn echter tegen een verbod op Airbnb, zo bleek tijdens het Horwath HTL Hotel Event in september. ‘Airbnb creëert zijn eigen markt en eet een klein deel van de onze af. Maar we moeten de impact niet overdrijven’, vatte Ewout Hoogendoorn, directeur van Horwath, de meningen van hoteliers destijds samen.