Twinkle | Digital Commerce

Zalando opent tijdelijk modehuis in Berlijn

2017-11-08
180101
  • 1:01

Zalando heeft een tijdelijk modehuis geopend in Berlijn. Van 7 tot en met 10 juli kunnen liefhebbers hier het nieuwe assortiment van Zalando en de ontwerpers van Not Just A Label bekijken.

Zalando’s tijdelijke showroom is in lijn met het nieuwe beleid van de pure player om modeliefhebbers aan zich te binden. ‘Dat werkt niet online’, zegt Delphine Mousseau, hoofd van de landenteams binnen Zalando tegen het Financieele Dagblad. Daarom opent de retailer fysieke winkels en organiseert het mode-evenementen. Zo kocht het bedrijf onlangs de Berlijnse modevakbeurs Bread & Butter.

Fashion Hub
In het modehuis met de naam Fashion Hub is de nieuwe kleding van Zalando en Not Just A Label tentoongesteld. Daarnaast kunnen klanten modefilms kijken en lezingen over mode bijwonen. De pop-up shop bevindt zich in een gebouw waar tientallen jaren een Kaufhaus gevestigd was.

Outlet
Na verschillende keren met pop-up shops te hebben geëxperimenteerd (onder andere in Nederland) opende Zalando de afgelopen jaren een permanente outlet store in Berlijn en Frankfurt. De winkel in de hoofdstad is enkel geopend voor houders van een Outlet Card, die online is aan te vragen.