Twinkle | Digital Commerce

Industriële reus Tata stapt in e-commerce

2017-05-27
180101
  • 1:02

Tata opent komende week een groot e-commerce platform: Tata CliQ. Daarmee wil het conglomeraat in staal en zout in eerste instantie de Indiase thuismarkt bedienen. Het platform wordt gepresenteerd als ‘The next sure thing from the Tata Group’.

Op Tatacliq.com, opgezet door de nieuwe tak Tata Unistore, zijn vanaf vrijdag 27 mei modeartikelen en consumentenelektronica te koop. Het aantal productcategorieën moet nog fors groeien.

Alleen het allerbeste
De hoofdletter Q staat voor een vergrootglas, ‘een visuele verwijzing naar onze focus op het selecteren van slechts de allerbeste merken en producten’, aldus Ashutosh Pandey. Hij is de ceo van Tata CliQ.

Omnichannel support
Tata CliQ krijgt ‘omnichannel support’ van de retailketens die onder verschillende takken van Tata resorteren, weet de Indiase Economic Times. Tot die ketens behoren Westside en Landmark (lifestyle) en Croma (consumentelektronica).

108,78 miljard dollar omzet
De Tata Group realiseerde afgelopen jaar een omzet van 108,78 miljard dollar. Daarmee behoort de onderneming tot de vijftig grootste van de wereld. Met 107,01 miljard dollar omzet is de Amerikaanse e-commerce reus Amazon overigens maar net iets kleiner.