Twinkle | Digital Commerce

Nieuw in de Markt: Natuurplus

2023-10-11
1000562
  • [interview]
  • 1:29

Kees, Norbert en Anne-Lize Verwoerd – vader, zoon en dochter – zijn de eigenaren van Natuurplus: een webshop met duurzame, milieuvriendelijke isolatiematerialen voor woningen of bouwprojecten.

In de webshop verkoopt de familie onder meer cellulose inblaasisolatie, isolatiekorrels, vloerisolatie, dampremfolies, tapes, kit en bijbehorende producten. Daarnaast bieden de eigenaren advies op het gebied van duurzame isolatie. ‘Onze cellulose isolatie heeft het “Nature-plus”-label en goedkeuring voor ISDE subsidie. Kortom, dubbel duurzaam isoleren dus’, aldus vader Kees.

Tijdens het verduurzamen van monumentale panden, kwam restauratiebedrijf Verwoerd (van Kees en Norbert) erachter dat isolatiemateriaal vaak gemaakt wordt van kunststof en andere milieuvervuilende materialen. ‘Ook zien we in de praktijk dat er veel schade is ontstaan door het verkeerd isoleren van woningen. We willen anderen graag helpen en adviseren om dat te voorkomen.’ De afgelopen jaren werkten de Verwoerds met producten van onder andere Thermofloc. ‘Deze zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen, zoals oud krantenpapier. Toen wij de kans kregen om importeur te worden en de materialen zelf te gaan verkopen, hebben we die met beide handen aangegrepen’, vertelt vader Verwoerd. Zo ontstond de webshop.

De logistiek en distributie is in handen van Van Vlastuin Transport (internationaal) en van Snellen Transport (nationaal). ‘Beide zijn net als wij familiebedrijven. Dat vinden wij belangrijk, omdat we allemaal zowel binnen het bedrijf als richting klanten voor een duurzame relatie gaan’, verklaart Verwoerd.

Het bedrijf is actief op LinkedIn. ‘Via dat kanaal verspreiden wij onze kennis en ervaring’, meldt de mede-eigenaar. Desalniettemin is het nog een uitdaging om naamsbekendheid te genereren en de juiste doelgroep te bereiken. Maar als dat is gelukt, verkoopt het product zichzelf, weet Verwoerd: ‘Klanten zijn in een mum van tijd overtuigd van de werkwijze.’ In de nabije toekomst willen de eigenaren de webshop uitbreiden met andere duurzame bouwmaterialen. Daarvoor zijn ze al in gesprek met meerdere leveranciers.