Twinkle | Digital Commerce

‘Nederland voorloper in gebruik Digital Wallet’

2023-12-12
1000562
  • 0:56

Nederland behoort samen met het Verenigd Koninkrijk tot de landen waar consumenten het meeste voor betalen met de Digital Wallet kiezen.

Waar wereldwijd nog maar 4 procent van de consumenten voor deze betaalmethode kiest, is dat in Nederland en het Verenigd Koninkrijk respectievelijk 12 en 14 procent. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek van Manhattan Associates. Consumenten raken dus steeds meer gewend aan betalen met bijvoorbeeld Samsung Pay of Apple Pay.

Die toename heeft gevolgen voor het gebruik van de traditionele credit- of debitcard. Door 33 procent van de Nederlandse consumenten wordt dit als favoriete betaalmiddel gezien, terwijl wereldwijd dat percentage met 47 procent een stuk hoger ligt. Cash betalen is nog wel populair in Nederland ten opzichte van het gemiddelde. 26 procent van de onderzochte Nederlanders betaalt daar nog graag mee, het wereldwijde percentage is 23 procent.

Voor het gebruik van de Digital Wallet geldt wel: hoe jonger, hoe populairder. Vooral onder de jongste groep ondervraagde consumenten tussen de 18 en 24 jaar is dit populair, daarbij gaat het om 22 procent. Dat aandeel daalt naarmate respondenten ouder zijn.