Twinkle | Digital Commerce

Nieuw in de Markt: Wandpaneelstore.nl

2024-02-21
1000562
  • [interview]
  • 1:30

Wandpaneelstore.nl biedt duurzame wanddecoratie met geluiddempende werking. De panelen zijn van PEFC gecertificeerd hout en de achterkant is van vilt – gemaakt van gerecyclede petflessen. Bovendien worden ze lokaal geproduceerd.

Maarten Oud was al eigenaar van off- en online Houthandel Vlug & Oud, waarmee hij bij een landelijke inkooporganisatie is aangesloten. ‘Via deze organisatie ontdekte ik de lattenwanden. Een mooi product met toekomst’, vindt hij. En makkelijk zelf te plaatsen: bevestiging gebeurt via lijm, kit of schroeven. Reden voor een spiksplinternieuwe webshop waarin de akoestische wandpanelen en bijbehorende artikelen te koop zijn. Daarnaast is er op de homepage een hoofdstuk FAQ, waarin potentiële klanten alvast allerlei informatie over het materiaal, de montage en het onderhoud van de wand- (of plafond)panelen kunnen vinden. Tevens zijn er van alle verschillende opties samples te koop, zodat klanten thuis kunnen kijken of kleur en materiaal hen aanstaat.

Wandpaneelstore.nl is een fullservice webshop op basis van shopify, aldus de eigenaar. ‘We bieden alle betaalmogelijkheden en leveren snel door heel Nederland.’ Klanten kunnen er ook voor kiezen om hun order af te halen bij de houthandel in Zuidoostbeemster. Daar ligt de voorraad opgeslagen. Oud werkt samen met Melis Logistic om de landelijke dekking te garanderen. ‘Levering geschiedt normaliter binnen vijf werkdagen’, belooft hij.

Om bekendheid van de nieuwe shop te genereren, zet de eigenaar Google Shopping in. Verder liggen er voorbeelden van de panelen en folders bij diverse woonwinkels in de regio. ‘We werken ook samen met een leverancier van ledstrips die een mooie combinatie vormen met onze panelen’, aldus Oud. Ten slotte sponsort hij met zijn bedrijf de lokale voetbalclub.

De oprichter ziet nog wel een uitdaging in het onderscheidend zijn in een concurrerende markt met een webshop en toch de mogelijkheid tot persoonlijk contact. ‘En we werken hard aan onze naamsbekendheid’, besluit hij.