Twinkle | Digital Commerce

iDeal Snelbestellen nu beschikbaar in webshops

2024-05-01
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Wie online betaalt via iDeal kan vanaf nu een profiel aanmaken, waarin de adres- en betaalgegevens alvast zijn ingevuld. De Online Drogist biedt als eerste retailer iDeal Snelbestellen aan.

Dat meldt de webshop in een Linkedin bericht. ‘Na een succesvolle pilotfase samen met Currence en PAY. zijn wij de eerste retailer die deze innovatieve betaalmethode aanbiedt. Nu kun je nog sneller en eenvoudiger afrekenen. Ervaar het zelf en geniet van een naadloze shopervaring!’, aldus de nummer 68 van de Twinkle100.

iDeal Snelbestellen

Met de optie iDeal Snelbestellen hoeven gebruikers hun contact- en adresgegevens niet langer bij iedere webwinkel opnieuw door te geven, maar kunnen ze dat eenmalig doen en opslaan. Dat versnelt het aankoopproces. Wanneer de bestelling via een pc of laptop wordt gedaan met een iDEAL-profiel, krijgen gebruikers op de telefoon een pushbericht met een betaalverzoek. Voorheen moest daarvoor een QR-code worden gescand, om vervolgens in de bank-app te betaling te voltooien.

De optie werd op 15 april gelanceerd en de betaaldienst belooft dat het steeds breder te gebruiken wordt. Op de website toont iDeal welke winkels van de dienst gebruik maken – dit zullen er volgens de informatie daar elke dag meer worden.