RSS

RSS

RSS is een standaard van tekst opmaken. Voordeel hiervan is dat een computerprogramma de content, of kopij, kan interpreteren. Zo is er bijvoorbeeld een duidelijke scheiding tussen de kop van een artikel, een link en de tekst zelf.

We spreken van een RSS-feed als een tekstbestand met deze opmaak op bepaalde tijden wordt ververst.

RSS feeds van Twinklemagazine.nl
Ga naar de pagina waarvan u een feed wilt ontvangen, bijvoorbeeld Nieuws - Marketing - E-mailmarketing. Bovenaan de pagina treft u het RSS-logo aan. Klik op dit logo en plak de url van de feed in uw RSS-reader. U ontvangt dan alle nieuwe artikelen in de selectie Nieuws - Marketing - E-mailmarketing. (Zie onderstaande afbeelding)

Wat kun je met RSS?
RSS leent zich zeer goed voor het uitwisselen van content. Een computer kan het tekstbestand opvragen, interpreteren en op een bepaalde manier aan een gebruiker presenteren.

Wat heb ik nodig voor RSS?
De meest gebruikte toepassing van RSS zijn de zogenaamde RSS-readers. Je hebt deze in alle soorten en maten en voor alle platforms (Mac, Windows en Linux). Ze verzamelen allemaal kopij en geven een overzicht van de content op het web. Daarnaast geven deze programma's je een seintje wanneer nieuwe content op een site verschijnt.

De meest gebruikte RSS-readers zijn:
Feedreader (Windows; gratis)
RSSReader (Windows; gratis)
Sharpreader (Windows; gratis)
AmphetaDesk (Linux,Mac, Windows; gratis)
NetNewsWire (Mac; gratis)
NewzCrawler (Windows; betaald)
Radio UserLand (Mac, Windows; betaald)
Syndirella (Windows; gratis)

Mis ik iets als ik geen RSS gebruik?
Nee. Je kan ook gewoon een website bezoeken.

Meer RSS?
Op rss.pagina.nl vind je meer informatie over RSS†