Vrijdag 21 maart 2008

6252 keer gelezen3 x gereageerd

Heeft ECI nog toekomst?

Heeft ECI nog toekomst?

eci'Heeft ECI nog toekomst?' kopt de gratis krant Dag van vandaag. De magie van een boekenclub lijkt uitgewerkt en concurrerende websites snoepen klanten weg. Deze week plaatste ECI's moederbedrijf Bertelsmann de boekenclub in de etalage. (Bertelsmann verkoopt boekenclubs)

Het ledental van de boekenclub bedroeg in 1995 1,8 miljoen lezers, maar dat aantal slonk ondertussen tot de helft. 'We hebben te lang gewacht met moderniseren', reageert directeur Oktay Erciyaz in de Dag op de ergernis van consumenten over de voorwaarden van het lidmaatschap.

Redding nabij
Maar internet zorgt voor de grootste problemen voor ECI. De boekenclub verliest marktaandeel aan boekensites als bol.com en amazon.com. Toch ziet hoogleraar e-marketing Cor Molenaar in de Dag nog kansen. 'Mensen zien door de bomen het bos niet meer in het boekenaanbod. ECI moet boekselecties maken voor specifieke doelgroepen. En die groepen informeren en voor interactie zorgen zoals bij online community's.' ECI ziet internet overigens niet alleen als bedreiging, ondertussen verkoopt het eenderde van alle boeken online.


0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:Er is op dit moment 3 keer gereageerd op:
Heeft ECI nog toekomst?
  1. Hilda op vrijdag 21 maart, 2008 om 15:52

    Ik ben 1 april 20 jaar lid bij de ECI/Boek&Plaat en het bevalt me nog steeds goed, hoor. Stunt eens wat meer met prijzen, vooral voor de gouden klanten ;-)

  2. Wim op vrijdag 21 maart, 2008 om 16:41

    Klopt, prijzen mogen wat actueler en assortiment mag nog groter, m.n. online, is nu toch wat armoedig voor zo'n grote club. Bertelsman zal ECI t.z.t. wel willen laten verdwijnen denk ik. Ze maken nu de naam Cosmox groot en het prijsverschil is niet normaal. B.v. cd Nelly Furtado 17,99 en 2,95 verzendkosten. Op de Cosmox site 7,99 incl. verzenkosten. Absurd verschil toch.... en zo is er meer. ECI mag blijven van mij, leuke winkel op Rotterdam zuidplein en zeer aardig personeel. Maar scherp het prijsbeleid wat aan, en snellere update van actuele titels. Het kopen van boeken, muziek en dvd's heeft ook te maken met emotie. Dus lekker actief bezig zijn met die winkels levert zeker genoeg omzet op.

  3. Rob op dinsdag 25 maart, 2008 om 09:11

    De voorselectie door experts en de lagere prijsstelling zijn nog altijd sterk en onderscheidend. Ze moeten alleen in combinatie met Cosmox in een ander jasje gegoten worden zodat de consument dit ook als voordelen ervaart. Kwestie van creativiteit en lef. Vraag me af of ze dat hebben bij ECI..


Laat een reactie achter:

Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.