Twinkle | Digital Commerce

Ebay nieuwe eigenaar Bill Me Later

2017-05-26
  • 1:09

Voor een klein miljard dollar neemt eBay betaalbedrijf Bill Me Later over. Ebay, al eigenaar van PayPal, krijgt daarmee de twee grootste online betaaldiensten in handen.

Bill Me Later biedt online klanten de mogelijkheid een besteld product pas later af te rekenen, terwijl de webwinkelier het aankoopbedrag wel direct krijgt bijgeschreven. Waar PayPal vooral kleine en middelgrote bedrijven bedient, mikt Bill Me Later ook op grotere klanten. Daar denkt eBay de vruchten van te kunnen plukken.

Recessie
Hoewel een recessie op de loer ligt, zegt eBay-CEO John Donahoe verstandig te handelen met de aankoop van de betaaldienst: 'In tijden zoals dit worden sterke bedrijven sterker.' Volgens Donahoe had eBay al twee jaar interesse in Bill Me Later en deed zich een 'once-in-a-lifetime opportunity' voor om het bedrijf te kopen. Hij denkt dat Bill Me Later, note bene vernoemd naar de uitgestelde betalingen die het faciliteert, uitkomst kan bieden aan potentiële kopers die de komende tijd moeilijker aan geld kunnen komen.

Deense advertentiesites
EBay maakte gisteren ook de acquisitie van twee Deense advertentiesites bekend: Dba.dk en Bilbasen.dk. Daarvoor legt het bedrijf 390 miljoen dollar op tafel. Ook kondigde eBay aan een tiende van het personeelsbetsand te schrappen. De banen van ruim duizend vaste medewerkers en enkele honderden tijdelijke krachten zullen verdwijnen als gevolg van een herstructureringsoperatie. Het marktaandeel van eBay neemt al jaren achtereen af en analisten verwachten niet dat die dalende lijn eenvoudig is te keren.

Bron: Money.cnn.com