Twinkle | Digital Commerce

Internet profiteert van Moederdagbezuinigingen

2017-11-08
168130
  • 1:01

De Amerikaanse Moederdagbestedingen zullen dit jaar lager uitvallen dan vorig jaar. Toch geeft de gemiddelde Amerikaan nog altijd 123,89 dollar uit aan de feestdag. Bijna een op de vijf shoppers winkelt online.

Dat heeft BIGResearch becijferd in opdracht van de National Retail Foundation.

Moeders zullen het volgens het onderzoeksbureau moeten stellen met kleinere, goedkopere cadeaus dan vorig jaar, toen de gemiddelde Amerikaan 138,63 dollar spendeerde.

Nadruk op eigen moeder
Meer dan in voorgaande jaren ligt de nadruk dit keer op de eigen moeder; Zusjes, dochters, oma's en vriendinnen worden vaker overgeslagen. In totaal tekent Moederdag in Amerika voor ruim 14,1 miljard dollar aan extra retail-omzet, meer nog dan Pasen in het laadje brengt.

Bloemen
Bloemen zijn, net als in Nederland, het populairste cadeau onder Moederdag-shoppers in de Verenigde Staten. Liefst 66,8 procent koopt een bos. In de aanloop naar moederdag heeft de populaire online-bloemwinkel 1-800-Flowers.com een aantal nieuwe features op zijn website geïmplementeerd, waaronder reviews, rating, live chat en stories.

Het internet op
Mede door de bezuinigingswoede zoeken steeds meer Amerikanen hun heil online: 18,2 van de Moederdag-shoppers gaat het internet op om inkopen te doen, aldus BIGResearch. TNT Post becijferde vorig jaar dat slechts één op de veertien Nederlanders online winkelde voor een Moederdag-cadeau.

Bron: Nrf.com