Twinkle | Digital Commerce

CEO’s Van Laere en Van Zetten nieuw in bestuur Thuiswinkel.org

2017-05-27
180101
  • 1:23

Het algemeen bestuur van Thuiswinkel.org is uitgebreid met Ronald van Zetten en Peter van Laere, CEO’s van respectievelijk Hema en Neckermann.com. Het bestuur, dat onder voorzitterschap staat van Ed Nijpels, telt nu acht leden uit de online-retailpraktijk.

Na de algemene ledenvergadering van afgelopen donderdag hebben Van Zetten en Van Laere zich gevoegd bij Paul Nijhof (Wehkamp.nl), Robert Otto (Ohra), Carine Moitier (Bivolino.com), Daniel Ropers (Bol.com), Fer van der Plas ( Macintosh Retail Group) en Joost Romeijn (Sundio Group).

'Naar rato'
Voor Hema-CEO Van Zetten (links op de afbeelding) is de kennismaking met Thuiswinkel.org nieuw. In een persverklaring zegt hij: ‘Als relatieve nieuwkomer in online retailing heeft het bestuur met mijn voordracht aangegeven dat zij een brede vertegenwoordiging wensen in het bestuur, waar alle achtergronden van online retailing naar rato vertegenwoordigd zijn.’

Terugkeer
Voor Van  Laere, sinds een halfjaar CEO van Neckermann.com (uitgebreid interview hier), betekent de benoeming een terugkeer in het bestuur van Thuiswinkel.org. Hij verruilde de belangenbehartiging in Nederland een aantal jaar geleden voor die in België. Hij laat weten: ‘Het voorzitterschap van het Belgische Becommerce liet zich destijds niet rijmen met een bestuursrol bij Thuiswinkel.org. De vereniging is voor België rolmodel geweest voor het inrichten van Becommerce, ons Belgische businessplatform dat zich kenmerkt door lobby en netwerken. Daarmee gaan we in België de goede richting op overigens. Als bestuurder - en een van de founding fathers - van Thuiswinkel.org wil ik met mijn terugkeer op alle terreinen bijdragen aan versterking van al het goede dat de vereniging bijdraagt aan e-commerce in Nederland’, aldus Van Laere.