Twinkle | Digital Commerce

'YouTube krijgt nog dit jaar betaald filmkanaal'

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:01

Google voert gesprekken met alle grote filmstudio’s om nieuwe films betaald aan te bieden via een pay-per-view kanaal op YouTube. Kijkers zouden 5 dollar moeten betalen voor een film, die tegelijk met de dvd-release online beschikbaar komt.

Dat meldt de Financial Times. De Britse krant schrijft dat het betaalde YouTube-kanaal dit jaar nog geopend zal worden in Amerika, al is de precieze datum onbekend. Na de lancering in de Verenigde Staten staat de uitrol in Europa en andere delen van de wereld op de agenda.

Apple
Behalve Google heeft ook Apple plannen met betaalde videostreams. Het bedrijf zou vanaf overmorgen tv-shows gaan aanbieden via iTunes, voor 99 dollarcent per aflevering volgens persbureau Bloomberg. Het bedrijf van Steve Jobs zou ook gesprekken voeren met filmstudio’s over de verspreiding van hun videomateriaal.

Blockbuster, Netflix, Sears en Best Buy
Google en Apple gaan de concurrentie aan met grote Amerikaanse online-videotheken als Blockbuster en Netflix, dat vorige week een mobiele kijkapplicatie heeft gelanceerd. Ook retailers als Sears en Best Buy hebben zich gemengd op de markt voor betaalde streaming video.