Twinkle | Digital Commerce

Amazon slijt zijn e-reader Kindle via Staples

2017-11-08
180101
  • 1:05

Amazons e-reader Kindle is vanaf de herfst te koop in de ruim vijftienhonderd kantoorboekhandels van Staples. Amerika’s grootste en één na grootste online-retailer zijn daartoe een tweejarig contract overeengekomen.

Staples is de enige office superstore die verschillende versies van de Kindle mag gaan aanbieden. Het  is volgens Amerikaanse media onderdeel van de afspraak met Amazon, dat behalve de Kindle geen hardware van eigen makelij verkoopt. De winkels van Staples zullen in ruil voor de exclusiviteit interactieve displays plaatsen, waarop klanten de nieuwste generatie Kindles kunnen uitproberen.

Target
Staples, naar omzet Amerika’s tweede online-retailer, is overigens niet de eerste fysieke retailer waarmee Amazon in zee gaat: vanaf juni van dit jaar zijn de e-readers van de webwinkelreus ook nationwide te koop in de winkelfilialen van Target, de nummer 21 uit de Top 500 Guide van Internet Retailer.

Online-monopolie
Amazon breidt de fysieke verkrijgbaar van de Kindle, die de meeste andere e-readerfabrikanten ook hebben, dus uit. Het bedrijf van Jeff Bezos lijkt wel het online-monopolie te willen houden op de verkoop van het populairste product uit zijn virtuele schappen: Op Target.com is de Kindle niet te koop en het lijkt niet waarschijnlijk dat dat straks op Staples.com wel het geval zal zijn.