Twinkle | Digital Commerce

Stylight.de: één winkelmandje voor tientallen affiliateshops

2017-11-11
180101

Stylight.de, een Duitse affiliatesite voor mode, biedt shoppers voortaan de mogelijkheid artikelen uit verschillende webwinkels samen af te rekenen. Zo kunnen ze in minder tijd een complete outfit bij elkaar shoppen, is de gedachte, waardoor webwinkeliers hun omzet kunnen stuwen.

In een blog-posting stelt Stylight, nog geen twee jaar oud, het ‘fundamentele probleem van alle lead generation websites’ voorgoed achter zich te laten met de single checkout. Alle online-modewinkels die hun collecties doorzoekbaar maken op Stylight.de, kunnen hun items daarop nu ook direct verkopen. Als ze dat niet willen, worden shoppers nog gewoon naar de webwinkel verwezen (voorbeeld).

Verkauf & Versand
Stylight.de stuurt binnenkomende bestellingen direct door naar de leverende webwinkelier. Kopers krijgen in hun Warenkorb op Stylight.de te zien welke webshop verantwoordelijk is voor Verkauf & Versand. Bij bestellingen uit verschillende shops kunnen de bezorgkosten oplopen en de levertijden verschillen:



Sjopze en Fruugo
De werkzijze van Stylight lijkt op die van het inmiddels gestopte Nederlandse webwarenhuis Sjopper en die van het pan-Europese platform Fruugo, dat opstartproblemen kende. Anders is wel dat Stylight bij de start van de verkoop al een bereik heeft, zowel onder webwinkeliers als webshoppers.