Twinkle | Digital Commerce

Yonego komt met nieuw onderzoek Nederlandse affiliates

2017-05-27
441240
  • 1:01

Online-marketingbureau Yonego voert opnieuw een onderzoek uit naar de praktijken en voorkeuren van Nederlandse affiliates. Doel is de samenwerking tussen affiliates, netwerken en adverteerders te verbeteren. De enquête staat nu online.

Yonego nodigt Nederlandse affiliates uit deel te nemen aan de enquête. Net als vorig jaar wordt onder meer gevraagd naar hun omzetten, verwachte groei, favoriete netwerken en branches. Specifieke aandacht gaat dit jaar uit naar de ervaringen met het Platform Affiliate Netwerken (PAN), dat een jaar geleden werd opgericht en vorige week een checklist voor affiliateprogramma's publiceerde.

Verschuivingen
De resultaten van dit jaar kunnen naast die van vorig jaar worden gelegd, waardoor verschuivingen in de markt aan de oppervlakte kunnen komen. Bijna een kwart van de ruim vierhonderd affiliates die vorig jaar deelnamen aan de enquête, gaf aan een omzetstijging van minimaal 50 procent te verwachten voor dit jaar. Yonego is ook benieuwd of meer affiliates dan de 62,7 procent van vorig jaar tevreden zijn over de service van de Nederlandse netwerken.

Resultaten in twinkle
Net als vorig jaar zal Twinkle de belangrijkste onderzoeksresultaten publiceren. U kunt de berichtgeving medio februari verwachten.

-> Naar de enquête