Twinkle | Digital Commerce

Britse e-commerce reus Argos gaat het tv-scherm op

2017-11-08
350129
  • 1:37

Argos voegt met televisie een nieuw klantkanaal toe. De keten verkoopt al in winkels, in webwinkels, via mobiele devices en zijn halfjaarlijkse catalogus. De multichannel-inkomsten van Argos, achter Amazon de grootste webverkoper van de UK, kwamen vorig jaar uit op 1,9 miljard pond.

Argos TV is vanaf de zomer te zien op een kanaal van Sky. De general merchandise retailer sloot een leasecontract van een jaar met het televisienetwerk. Op de zender worden artikelen uit alle productcategorieën gedemonstreerd. Argos TV wordt ook ingezet om te zien hoe bepaalde producten vallen bij het Britse publiek, als testkanaal dus. Argos noemt zijn tv-kanaal een kostenefficiënt platform waar het in de toekomst op kan bouwen.

Omzetdaling
Argos, dat webbestellingen binnen 90 minuten bezorgt via Shutl, is onderdeel van de Britse Home Retail Group. De omzet van het retailconcern daalde het afgelopen boekjaar met 3 procent, tot 5,8 miljard pond blijkt uit deze week gepubliceerde cijfers (pdf). De omzet van vlaggenschip Argos kwam tussen maart 2010 en februari 2011 zelfs 5,8 procent lager uit dan de twaalf maanden ervoor, op 4,2 miljard pond.

Multichannel sales
Bijna de helft van dat bedrag (46 procent) kwam volgens Argos uit multichannel sales. Webwinkel Argos.co.uk tekende afgelopen boekjaar voor 36 procent van alle Argos-verkopen, 4 procentpunten meer dan een jaar eerder. De overige multichannel sales, 10 procent van de totale inkomsten dus,  zijn toe te schrijven aan telefonische verkoop en aan verkopen op terminals in winkels. De iPhone-applicatie die Argos vorig jaar mei lanceerde, is goed voor 1 procent van alle omzet. De app werd al 1,3 miljoen keer gedownload. Binnenkort wil Argos naast Argos TV ook apps voor Android en de iPad lanceren.

Afgelopen oktober sprak Argos’ David Tarbuck op het congres Internet Retailing in Londen. Een kort verslag van zijn presentatie, en van die van M&S en Tesco, vindt u hier.