Twinkle | Digital Commerce

Overstock.com bekend schuld en komt vrij na Google-straf

2017-05-27
180101
  • 1:07

Overstock.nl heeft de straf die het kreeg van Google uitgezeten. Voortaan wordt Overstock.com weer normaal geïndexeerd door de zoekmachine. CEO Patrick Byrne van Overstock.com ging in een verklaring door de knieën voor de zoekgigant.

‘Wij begrijpen Googles positie en we hebben veranderingen aangebracht om duidelijk aan hun richtlijnen te voldoen’, aldus Byrne gister in een ultrakort statement aan investeerders. Kop: Overtsock.com released from Google penalty box.

Promotionele links
Overstock.com had studenten aangemoedigd promotionele links te plaatsen op sites met een .edu-extensie, een praktijk die door Google wordt verboden. Het zoekbedrijf liet op 22 februari weten dat straf zou volgen en het heeft de natural search ranking van Overstock.com sinds die tijd naar beneden bijgesteld. 

Omzetverlies
Overstock.com, vorig jaar goed voor 1,1 miljard dollar webomzet en onlangs begonnen als reisaanbieder, moest ruim twee maanden op de blaren zitten. In die periode leed de online-retailer naar eigen zeggen 5 procent omzetverlies, een percentage dat door Amerikaanse zoekmachinedeskundigen optimistisch wordt genoemd. Duidelijk is in ieder geval dat het bedrijf vele miljoenen omzet is misgelopen door het verblijf in ‘het strafbankje’, zoals weblog Hyped vanmorgen schrijft.

Opheffing
In onderstaande video legt Google’s Matt Cuts uit op welke gronden Google opgelegde straffen opheft.