Vrijdag 15 april 2011

7679 keer gelezen7 x gereageerd

Patrick Kerssemakers over de deelname van RFS in Fonq.nl

Patrick Kerssemakers over de deelname van RFS in Fonq.nl

De meerderheid van Fonq.nl komt in de handen van RFS Holland Holding, het moederbedrijf van Wehkamp.nl en Create2Fit. Twinkle peilde de reactie van Patrick Kerssemakers, CEO van Fonq.nl: ‘We kunnen voortaan kennis delen. Verder verandert er eigenlijk niets.’

Was je verrast door de interesse van RFS Holland Holding?
‘We waren zeer verrast en zeer gevleid. Het is niet niks als de bestuurders van zo’n partij binnen komen lopen om te vragen wat de mogelijkheden zijn. Dit is niet zomaar een overname, hier zit echt een goeie gedachtegang achter. De afgelopen maanden hebben we de strategie uitgewerkt en samen een businessplan gemaakt. In essentie moeten wij onszelf bedruipen, maar bij brandende vragen waar we normaal gesproken uren op zouden broeden, kunnen we nu denken: “Wie zou hier verstand van hebben binnen RFS?” E-commerce blijft bijna per definitie learning by doing, maar we kunnen nu wel makkelijk kennis delen over inkoop, logistiek, it en dergelijke. We zullen zeker niet dagelijks met vragen aankloppen. Dat zie je Create2Fit ook niet doen. Maar moet je kijken hoe dat bedrijf sinds de opname in RFS is gegroeid.’

Blijven jullie in licentie voor andere partijen webwinkels exploiteren bijvoorbeeld?
‘Zeker. Onze tak Licences wordt door deze samenwerking ook versterkt, omdat we gesteund worden door meer kennis en kunde. Ik kan me zo voorstellen dat het in onderhandelingen met partijen ook helpt om onderdeel van een grote stabiele club te zijn.’

Zijn er dingen die echt anders zullen gaan voortaan?
‘Nee, er verandert eigenlijk niets, afgezien van dat kenniselement. Wat we ook zonder deze ontwikkeling hadden gedaan is naar een nieuwe locatie zoeken, omdat we uit ons jasje groeien. We blijven in ieder geval in de buurt, op bedrijventerrein Lage Weide bij Utrecht.’

In Twinkle zei je een klein jaar geleden in te willen zetten op fysieke locaties. Medio 2012 zouden er vijf afhaalpunten annex showrooms moeten zijn. Hoe vordert dat?
‘Daar zijn we een beetje van teruggekomen. Althans: andere dingen hadden en hebben meer prioriteit. We hebben vorig jaar meer dan vijftig nieuwe webwinkels geopend en het proces met RFS heeft veel energie gekost. We zoeken momenteel naar een nieuw terrein, weer een belangrijke stap. Overigens zullen we op de nieuwe locatie wel een grotere showroom krijgen. Het idee leeft nog steeds, maar we maken even een pas op de plaats.’

Afgelopen jaar boekten jullie 43 procent omzetgroei, om uit te komen op 14,8 miljoen euro. Wat verwacht je voor dit jaar?
‘We hopen min of meer op hetzelfde tempo door te blijven groeien, waarbij een omzetstijging van 35 tot 40 procent mogelijk moet zijn.’

Hoe voelt het om miljonair te zijn?
‘Dat weet ik niet. We gaan vanmiddag om twee uur pas tekenen ... Afgezien van de zekerheid voor ons als ondernemers (Kerssemakers houdt met drie anderen 40 procent van de aandelen in handen, red.), biedt deze stap vooral mogelijkheden om verder te kunnen groeien als bedrijf met tachtig werknemers. We willen door met Fonq.'


0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:Er is op dit moment 7 keer gereageerd op:
Patrick Kerssemakers over de deelname van RFS in Fonq.nl
 1. Ron op vrijdag 15 april, 2011 om 12:29

  Gefeliciteerd Patrick... nou ja, vanmiddag dan, na het tekenen!

 2. Robin op vrijdag 15 april, 2011 om 13:06

  De Biesboschlaan in Son moeten ze vanaf vandaag maar vernoemen naar de Fonqlaan.

 3. Martin op vrijdag 15 april, 2011 om 13:09

  Beste Patrick en collega's van Harte Gefeliciteerd.

  Op naar de volgende stap, veels succes !!!

 4. Wim op vrijdag 15 april, 2011 om 13:16

  Wehkamp.nl en Fonq.nl, van harte gelukgewenst met deze samenwerking. Bied prima perspectief voor de toekomst. Samen met Create2fit.nl een geweldige combinatie.

 5. Stan Lenssen op vrijdag 15 april, 2011 om 15:12

  Patrick en medewerkers van Fonq van harte proficiat. Laat de kurk maar knallen. Hard werk en stevig bouwen wordt beloond.

  Enne, Minstens zo gefeliciteerd moet Wehkamp c.s. zich voelen. Zij krijgen hier een prachtig bedrijf met gedreven mensen mee in de stal.

 6. Ruud Kerssemakers op maandag 18 april, 2011 om 08:25

  Beste Patrick,

  Dat je goed bezig†was wisten we maar dit is echt†TOP

  Van harte gefeliciteerd.

  Ruud

 7. Rob Bogaers op maandag 18 april, 2011 om 20:01

  Gefeliciteerd Patrick en eenieder die hier bij betrokken is.

  Erg tof!

  Gr Rob Bogaers


Laat een reactie achter:

Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.