Twinkle | Digital Commerce

Amazon: tegoedbonnen voor oude iPhones en TomToms

2017-11-11
41332912
  • 1:10

Amazon biedt Amerikanen voortaan de mogelijkheid gebruikte elektronicaproducten naar het bedrijf op te sturen. Inzenders van bijvoorbeeld oude telefoons, navigatiesystemen en camera's krijgen tegoedbonnen retour, te besteden op Amazon.com.

Amazon biedt binnen zijn trade-in program al langer de mogelijkheid gebruikte games, dvd’s en studieboeken te retourneren. Volgens Paul Ryder, verantwoordelijk voor de verkoop van consumentenelektronica bij Amazon, ontvingen ‘honderdduizenden klanten’ al ‘voor miljoenen dollars’ aan tegoedbonnen in die categorieën. Hij noemt de categorie elektronica, een logische uitbreiding op het programma.

Amazon legt als volgt kort en bondig uit hoe het prorgramma werkt:



Bestedingstegoed
Amazon accepteert alleen producten die geheel overeenkomen met een beschrijving op Amazon.com/tradein. De zender kan de artikelen gratis toesturen en vindt doorgaans binnen 48 uur na ontvangst het bestedingstegoed op zijn Amazon-account. De online-retailer biedt de producten vervolgens als tweedehands item aan op Amazon.com, voorzien van een status als like new, good en acceptable.

Nieuwe klanten
Consumenten kunnen ook elektronicaproducten toesturen die ze niet bij Amazon hebben aangeschaft. Als ze een nieuw type van hetzelfde product willen hebben, dan kunnen ze op Amazon.com met een tegoedbon op zak aan het kopen slaan. Zo bindt Amazon weer nieuwe klanten aan zich in de categorie elektronica. Overigens kunnen de tegoedbonnen ook worden besteed aan andere producten in de webwinkel.