Twinkle | Digital Commerce

Enelle maakt 20 procent online-omzet over naar winkeliers

2017-11-08
180101
  • 1:00

Enelle, een modemerk voor ‘zelfverzekerde, vrouwelijke vrouwen’ keert fysieke retailers voortaan 20 procent van de inkomsten uit zijn webwinkel uit. De verkoopcommissie gaat naar de dichtstbijzijnde winkelier die kleding van het merk verkoopt.

‘Enelle is verkrijgbaar via de lokale modedetailhandel maar ook via een unieke eigen website’, schrijft het modemerk op Enelle.nl.

Postcodegebieden
Om die afzetkanalen niet met elkaar te laten concurreren, heeft Enelle besloten voortaan 20 procent van de webomzet uit te keren aan winkeliers. Daartoe zijn voor de circa vijftig verkooppunten postcodegebieden gedefinieerd, weet FashionUnited. Door de afdracht van een vijfde van de webinkomsten zullen fysieke verkopers de webwinkel van het merk eerder aanprijzen bij het winkelend publiek.

Virtueel kleindg passen
Enelle investeerde de afgelopen tijd fors in het online-kanaal. Zo introduceerde het merk onlangs de mogelijkheid om virtueel kleding te passen op avatars en de resultaten daarvan te delen met vrienden:



Zantman Modeegroep
Enelle is net als het label Mart Visser onderdeel van de Zantman Modegroep, dat een uithangbord heeft in ex-topmodel annex webwinkelier Frederique van der Wal.