Twinkle | Digital Commerce

ByDanie verkoopt video’s op achtergrond website

2017-05-27
180101
  • 1:32

Op de achtergrond van fashion platform ByDanie draaien voortaan video’s van adverteerders. De video’s beginnen af te spelen als een bezoeker enige tijd op de nieuwspagina’s van de site actief is. Volgens Coen Fredriks van ByDanie is de nieuwe reclamemogelijkheid erg in trek.

De eerste video advertising background die ByDanie op de nieuwssectie van zijn website presenteert is van Hunkemöller. Het filmpje van de catwalk begint te lopen als een bezoeker een seconde of twintig op de pagina aanwezig is. Het geluid is hoorbaar, maar de beelden blijven op de achtergrond. De bezoeker kan er rechts bovenin de pagina voor kiezen om het beeld naar voren te halen. Hetzelfde geldt voor de niet bewegende achterronden op de site. Wie deze te voorschijn haalt en klikt, komt terecht op de site van de adverteerder.

Online glossy met koopoptie
Danie Bles lanceerde haar online glossy met koopoptie ongeveer een jaar geleden en ze gaf het magazine afgelopen maart ook een plek op Facebook. De producten die Bles online bij elkaar zoekt voor het webmagazine, kunnen in achterliggende webshops worden gekocht. Bles en haar compagnon Coen Fredriks houden affiliatefees over aan de verkopen in die shops. Advertenties vormen de andere grote inkomstenbron, nu de exploitatie van Shop.bydanie.nl wat op de achtergrond is geraakt.

Vier maanden vol
Volgens Fredriks is de videoachtergrond erg populair bij adverteerders. ‘Merken in fashion en lifestyle zoeken naar mogelijkheden voor branding online. Wat we nu aanbieden is te vergelijken met de spreads die je in papieren glossy’s tegenkomt. We zullen uiteraard wel toezien op de kwaliteit van de adverteerders. De komende vier maanden zitten we vol. Behalve Hunkemöller zal ook LVMH (luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy, red.) te zien zijn in video's op de site.'