Twinkle | Digital Commerce

PayPal rapporteert 47 procent transactiegroei in Nederland

2017-05-27
180101
  • 0:60

PayPal verwerkte in de eerste helft van dit jaar ruim vier miljoen betalingen voor Nederlandse consumenten. Het aantal transacties groeide met 47 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en daarmee iets harder dan dat van iDeal (plus 40 procent).

Toch verwerkte iDeal van januari tot en met mei ongeveer tien keer zoveel betalingen als PayPal. Aangenomen mag worden dat de transactiewaardes die ermee gepaard gaan nog verder uit elkaar liggen, omdat eBay-dochter PayPal relatief veel kleine betalingen faciliteert.

Hoe dan ook wint PayPal, dat de dominantie van iDeal op de Nederlandse markt onderkent, flink terrein. Persbureau Novum meldt dat PayPal wekelijks meer dan tienduizend nieuwe Nederlandse klanten verwelkomt.

Mondiaal groeide de betaaltak van eBay, met behalve PayPal ook Bill me Later in de gelederen, het afgelopen kwartaal met 33 procent in omzet, tot een totaal van 1,1 miljard dollar. Dat werd deze week bekend bij de publicatie van eBay's kwartaalcijfers. Meer over PayPal's mobiele aspiraties, die al tot verschillende overnames hebben geleid, vindt u hier.