Twinkle | Digital Commerce

'Verdubbeling arbeidsplaatsen in e-commerce tot 2015'

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:27

E-commerce houdt in Groot-Brittannië 730.000 mensen aan het werk. Dat aantal zal de komende vier jaar meer dan verdubbelen. Medio 2015 zullen 1,5 miljoen Britten werkzaam zijn voor bedrijven in e-commerce of de ondersteuning daarvan.

Dat stellen IMRG en eDigitalResearch in de IMRG e-Jobs Index. De e-commerce afdelingen van driekwart (74 procent) van de bedrijven uit de poule van belangenclub IMRG kijkt terug op omzetgroei in de afgelopen twaalf maanden. Zes op de tien bedrijven verwacht het komende jaar weer nieuwe mensen aan te trekken. Een meerderheid van deze groep slaat de komende drie maanden al aan het werven:



‘Top van commerciële innovatie’
James Roper, die aan het hoofd staat van IMRG, stelt dat de groei van de arbeidsplaatsen in e-commerce extra welkom is nu de werkgelegenheid over de gehele linie afneemt in Groot-Brittannië. Hij zegt op de site van IMRG: ‘De UK is voorloper in de Europese e-tail, dus werknemers worden goed betaald en bevinden zich aan de top van commerciële innovatie. Met de vaardigheden die hier worden ontwikkeld zorgen we ervoor dat Groot-Brittannië het ultracompetitieve mondiale online speelveld goed gewapend betreedt. Dat speelgeld levert duizenden Britse webwinkeliers die over de grens verkopen jaarlijks nu al miljarden ponden op.’

Minder dan voorspeld
In de afgelopen twaalf maanden heeft 63 procent van de bedrijven in e-business nieuw personeel aangenomen. Dat is minder dan de voorspelling uit de IMRG e-Jobs Index van vorig jaar. Toen sprak 80 procent van de bedrijven de verwachting uit het aantal arbeidsplaatsen in het komende jaar uit te breiden.

U vindt de IMRG e-Jobs Index 2011 via onderstaande link (pdf):


Size: 755.7K bytes Modified: 2 June 2016, 13:13