Twinkle | Digital Commerce

Vente-privee.com deze week van start in Nederland

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:15

Vente-privee.com, de grootste besloten winkelclub van Europa, begint deze week met flash sales in Nederland. Behalve kleding van merken uit binnen- en buitenland wil het Franse bedrijf op termijn ook reizen gaan aanbieden aan Nederlandse koopjesjagers.

Dat heeft oprichter Jacques Anotine Granjon laten weten aan Emerce. Hij geeft aan met de verkoop van reizen, sinds begin vorig jaar aan de hand in Frankrijk, te beginnen als Vente-privee.com hier tenminste 200.000 leden telt. Deze week wordt begonnen met korte uitverkoopacties van merken als Nike en Adidas en van een aantal niet nader genoemde Nederlandse kledingmerken.

Klein miljard omzet
Vente-privee.com boekte afgelopen jaar een omzet van 969 miljoen euro, waarvan 82 procent was toe te schrijven aan de Franse thuismarkt. De grootste groei kwam vorig jaar echter al uit de andere landen waarin het bedrijf actief is: Groot-Brittannië, Italië, Spanje, Duitsland en Oostenrijk. Een klein jaar geleden werd België aan het landenportfolio toegevoegd en samen met American Express is Vente-privee.com ‘launching soon’ in de Verenigde Staten.

Vente-Exclusive en ShopVIP
Twinkle meldde begin dit jaar dat Vente-privee.com in 2011 nog zou starten in Nederland en die belofte wordt dus een dezer dagen ingelost. Vente-privee.com gaat op onze markt concurreren met het Belgische Vente-Exclusive en met ShopVIP, dat onlangs werd overgenomen door de Belgische Snapstore-eigenaar Cameleon. Ook Shoproomprive.com, na Vente-privee.com de grootste shopping community van Frankrijk, maakt zich op voor een entree in ons land.