Twinkle | Digital Commerce

BAS Group neemt activiteiten BeBook over

2017-05-27
480325
  • [nieuws]
  • 1:01

Bas Group, eigenaar van winkelketens MyCom en sinds vorig jaar van Dixons en Dynabyte, heeft de activiteiten van Endless Ideas overgenomen. Onder de naam BeBook verkocht dat bedrijf onder andere e-readers en tablets, tot het begin dit jaar failliet ging.

Bas Group is vooral bekend als eigenaar van elektronicaretailer MyCom, dat met succes een cross-channel strategie uitrolde. Afgelopen zomer nam het bedrijf Dexcom Holding over, waarmee het eigenaar werd van Dixons en Dynabyte. Door de inlijving van de nummer 22 door de nummer 17 in de Twinkle100 ontstond de grootste computer- en elektronicaverkoper van Nederland.

Portfolio Bas Group
Bas Group is behalve retailer ook logistiek dienstverlener en fabrikant: het produceert ict-accesoires en houdt zich bezig met de assemblage van pc’s. De overname van BeBook, dat in 2008 een eigen e-reader en vorig jaar nog een eigen Android-tablet lanceerde, past daarom best in het portfolio volgens een woordvoerster tegen Tweakers.net.

Productie van hardware
Bas Group neemt niet het bedrijf Endles Ideas over, maar alleen de BeBook-activiteiten: de productie hardware. De meeste werknemers zijn hun baan kwijt.