Dinsdag 24 januari 2012

6543 keer gelezenNu reageren

Marktplaats ziet toekomst in openstelling API’s

Marktplaats ziet toekomst in openstelling API’s

Marktplaats.nl overweegt API’s (application programming interfaces) open te stellen voor externe ontwikkelaars. ‘Dat past in onze ambitie om het hart van e-commerce te zijn’, aldus general manager Olivier van Duijn tegen Twinkle.


Van Duijn reageert desgevraagd op een tweet van Tom Baak, afgelopen donderdag bezoeker van het M-commerce Event:

 


Deuren open voor ieder
Aan Twinkle laat Van Duijn weten ‘zeker niet uit te sluiten’ dat Marktplaats in de toekomst API’s zal openstellen voor externe ontwikkelaars, zoals Bol.com dat onlangs ook deed. Hij zegt erbij nog niet concreet te kunnen maken wanneer en op welke manier Marktplaats developers toegang biedt. Marktplaats verleent bepaalde partners al een jaar of zes toegang tot zijn database op basis van API’s, maar nu overweegt de handelssite de deuren dus open te stellen voor ieder die brood ziet in de ontwikkeling van nieuwe toepassingen.

Mobiele applicatie
Van Duijn sprak op het M-commerce Congres onder meer over de vernieuwde mobiele applicatie van marktplaats (iTunes, Android), waarmee verkopers direct advertenties kunnen plaatsen.

NB1: De vrijgegeven presentaties van het M-commerce Event, waaronder die van Van Duijn, vindt u hier.

NB2: In Twinkle 10-2011 stond een uitgebreid interview met Olivier van Duijn. U kunt het hier lezen.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Datafeeds (Technologie)
- Mobiele marketing (Marketing)
- Software/platforms (Technologie)Geef nu als eerste een reactie op:
Marktplaats ziet toekomst in openstelling API’s

 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.