Woensdag 14 maart 2012

4740 keer gelezen2 x gereageerd

H&M stelt opening Amerikaanse webwinkel weer uit

H&M stelt opening Amerikaanse webwinkel weer uit

H&M heeft nog altijd geen eigen webwinkel in de Verenigde Staten. Die wordt na nieuw uitstel komende herfst geopend, aldus het concern. H&M verkoopt de komende periode wel items uit een nieuwe Amerikaanse televisieshow online.

Nicole Christie, communicatiedirecteur van H&M, is als buyer betrokken bij Fashion Star, een (eerder opgenomen) progamma dat gisteravond voor het eerst werd uitgezonden op de Amerikaanse zender NBC. Jonge designers tonen ontwerpen in de show, waarvan de winnende de dag erop in geselecteerde winkels liggen. ‘Watch it today, wear it tommorrow’, is de payoff. H&M verkoopt de producten ook online, op Hmfashionstar.com.

E-boutique
H&M zou begin 2012 een Amerikaanse webwinkel openen, zo werd vorig jaar aangekondigd, maar de lancering daarvan werd uitgesteld tot dit voorjaar. Nu staat de opening pas voor komende herfst op de planning, begreep Internet Retailer uit het laatste financiŽle rapport van de kledingreus. Afgelopen nazomer waren eigen producten van H&M al eens online te koop voor Amerikanen, in een tijdelijke e-boutique op Elle.com.

Nederlandse webwinkel
Het Zweedse H&M opende in augustus 2006 de eerste webwinkel buiten ScandinaviŽ, in Nederland. Eind juni vorig jaar werd een nieuwe site voor de Nederlandse markt gelanceerd, waarin de webwinkel was geÔntegreerd.

Twinkle100
Met een webomzet van 95 miljoen euro in 2010 bezet H&M de 5e plaats in de Twinkle100. Op Internet Retailer’s nieuwe lijst met grootste Europese online verkopers prijkt H&M op de 67e plaats, met een webomzet van 277 miljoen dollar in 2011.


0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Offline vs online (Multichannel)
- Online adverteren (Marketing)Er is op dit moment 2 keer gereageerd op:
H&M stelt opening Amerikaanse webwinkel weer uit
  1. Bram op donderdag 15 maart, 2012 om 09:02
    http://kortingscodeland.nl

    Jammer dat de webwinkel nog steeds niet deelneemt aan affiliate marketing, ik kan me indenken dat H&M goed zou converteren.

  2. leonie op vrijdag 16 maart, 2012 om 21:50
    www.swinging.nl/

    Ja daar dacht ik ook aan. HEt is niet dat H&M exclusief is ofzo.. Wie weet zullen zij deze stap nog wel zetten


Laat een reactie achter:

Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.