Woensdag 18 april 2012

3624 keer gelezen2 x gereageerd

De 10 grootse mobiele verkopers in de VS en Europa

De 10 grootse mobiele verkopers in de VS en Europa

Internet Retailer heeft een top 300 opgesteld met de grootste mobiele verkopers van de Verenigde Staten en Europa. Het gaat om verkopen op smartphones, via mobiele websites of apps. Amazon leidt de dans, met 2 miljard dollar aan sales volgens Internet Retailer. †

Amazon is weinig spraakzaam over zijn mobiele omzet. In juli 2010 liet het bedrijf bij uitzondering weten in de twaalf maanden daarvoor ongeveer 1 miljard dollar aan m-commerce te hebben verdiend. Daar zaten de verkopen uit tablets, waarvoor Amazon toen net een dedicated app (iPad) had gelanceerd, bij. De tablet is sinds die tijd steeds belangrijker geworden en tegenwoordig het dominante device in mobiele verkoop.

4 procent omzet via smartphones
Terug naar de lijst, die tablet sales dus buiten beschouwing laat: Amazon zou vorig jaar 2 miljard dollar aan inkomsten via smartphones hebben gegenereerd volgens Internet Retailer, twee keer zoveel als in 2010. Dat komt neer op een aandeel van circa 4 procent van Amazons totale jaaromzet (48 miljard dollar).

Top 10
Hieronder vindt u de complete top 10 uit Internet Retailer's Mobile Commerce Top 300, waarin behalve retailers ook organisaties uit de reisbranche staan vermeld. Met een zesde plek is de Otto Group de enige Europese vertegenwoordiger:

Internet Retailer is ook uitgever van de Top 500 Guide, waarin de grootste Amerikaanse online retailers zijn gerangschikt, en van de Top 400 Europe, de lijst met online topverkopers op ons continent. Amazon voert ook die beide lijsten met grote voorsprong aan.

Twinkle100
Twinkle werkt aan een overzicht van de grootste webwinkeliers en online travel bedrijven van ons land. Heeft u tips voor de redactie voor deze vijfde editie van de Twinkle100? Mail dan naar redactie@twinkle100.nl


0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Mobiele marketing (Marketing)Er is op dit moment 2 keer gereageerd op:
De 10 grootse mobiele verkopers in de VS en Europa
  1. Eelco op woensdag 18 april, 2012 om 22:49
    www.paypal.nl

    Apart dat eBay niet wordt meegenomen: dat heeft $5 Miljard gedaan, dus 2,5 keer zo veel als de nummer 1 Amazon.

    Het argument dat eBay een handelsplatform is en geen retailer gaat niet echt op: Amazon is naast direct seller ook een marktplaats, en Apple kan zeker op de mobiel met al die apps van externe developers ook als platform worden gezien.

  2. Arjan - redactie Twinkle op donderdag 19 april, 2012 om 09:50

    @Eelco: heldere kanttekening. Het is wel zo dat eBay sec een handelsplatform is, en zich ook zo positioneert. Amazon en Apple doen het 'erbij' en gedragen zich deels zo inderdaad.


Laat een reactie achter:

Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.