Donderdag 10 mei 2012

6006 keer gelezenNu reageren

Macy’s investeert in omnichannel

Macy’s investeert in omnichannel

Macy’s gaat investeren in wat de Amerikaanse warenhuisketen ‘omnichannel’ noemt. Er komt gratis internet in alle winkels van Macy’s en zusterketen Bloomingdales, waarvan er veel ook afhaalpunten voor weborders zullen worden. Ook komt er een ‘search and send’ service.

Om nee-verkopen te voorkomen brengt Macy’s de long tail naar de winkelvloer: medewerkers kunnen op verzoek van klanten zien in welke fysieke winkel een niet voorradig product nog wel verkrijgbaar is. De klant kan het gewenste product ook direct bestellen en vervolgens laten bezorgen of oppikken.

Spectaculaire groei
Macy’s boekte afgelopen jaar een webomzet van 2,25 miljard dollar volgens Internet Retailer (bron). Het bedrijf steeg van de 17e naar de 14e plek in de Top 500 Guide van het vakblad. De omzetgroei in 2011, gemiddeld 13 procent voor alle Amerikaanse online retailers, was met 40 procent spectaculair te noemen.

Behalve aan de internationale webexpansie, waaronder naar Nederland, zou Macy's omzetgroei te danken zijn aan de introductie van de ‘denim finder'. Die tool helpt sinds kort ook mannen bij het vinden van de juiste spijkerbroek.

Nieuwe mensen
Om de groei van e-commerce en m-commerce bij te benen kondigde Macy’s begin 2011 aan zijn personeelsbestand in twee jaar tijd met 3.500 werknemers uit te breiden. De nieuwe mensen werken voornamelijk in de Amerikaanse fullfilmentcentra (thans 8 stuks) van Macy's, dat 840 fysieke warenhuizen heeft.


0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Offline vs online (Multichannel)
- Cross-channel (Multichannel)Geef nu als eerste een reactie op:
Macy’s investeert in omnichannel


Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.