Twinkle | Digital Commerce

V&D brengt collectie New Look online

2017-11-08
180101
  • 1:12

V&D verkoopt de collectie van New Look vanaf vandaag online in Nederland. Ruim zevenhonderd items van het Britse modelabel krijgen een plek op de site van de warenhuisketen. Daarmee wordt New Look volgens V&D ‘de grootste online shop op Vd.nl.’

New Look opende drie jaar geleden zijn eerste en tot nog toe enige eigen Nederlandse winkel, in Rotterdam. Daarna verschenen er 8 shop-in-shops van New Look op de vloer van V&D. Er komen nog meer van dit soort shops aan, om te beginnen bij de V&D-vestigingen in Groningen en Breda.

Newlook.com
Vanaf vandaag is een groot deel van het New Look assortiment dus te verkrijgen op Vd.nl. Wie daar bestelt, heeft de kleding sneller en tegen lagere kosten in huis dan wie bestelt op Newlook.com. Orders op die site worden naar meer dan honderd landen verzonden.

Cross-channel
New Look, dat wereldwijd ruim duizend eigen winkels heeft, boekte afgelopen jaar een totale omzet van 1,5 miljard Britse pond (jaarverslag in pdf). Ruim 52 miljoen pond was te danken aan e-commerce. De bijbehorende online omzetgroei van 41 procent kon niet voorkomen dat New Look over de hele linie een klein omzetverlies leed (0,2 procent). Dit jaar investeert New Look in cross-channel, onder andere in click & collect. Ook wil het label online bestellen in eigen winkels mogelijk maken.