Donderdag 13 september 2012

4121 keer gelezenNu reageren

Curator: 'Situatie Neckermann steeds uitzichtlozer'

Curator: 'Situatie Neckermann steeds uitzichtlozer'

De zoektocht naar nieuwe geldschieters voor Neckermann.de verloopt volgens de curatoren uiterst moeizaam. Gebrek aan concurrentiekracht en aan kostenbewustzijn schrikken investeerders af.


Nadat Neckermann.de acht weken geleden uitstel van betaling aanvroeg, toonden zich vijftig potentiële investeerders geïnteresseerd in het Duitse postordericoon. Daarvan zijn nog drie partijen over, rapporteren de curatoren. Een van hen, Joachim Kühne, noemt de situatie van de onderneming ‘immer aussichtsloser.’

Nu of nooit
De tijd dringt voor Neckermann.de: de Agentur für Arbeit keert slechts tot het eind van deze maand salarissen uit. Zonder snelle investering kan het bedrijf, dat jaarlijks ongeveer 100 miljoen euro aan personeelskosten maakt, niet overleven. Gezocht wordt naar een geldschieter met diepe zakken, die het webwarenhuis weer bij de tijd kan brengen.

Neckermann.com
CEO Kurt Staelens noemde de financiële situatie van Benelux-organisatie Neckermann.com ‘structureel gezond’. Dat was na de insolventie in Duitsland. De nummer 8 van de Twinkle100 kondigde eerder wel een reorganisatie aan, waarmee behalve banen ook de papieren catalogus en de eigen modermerken verdwijnen. ‘Het mode-assortiment gaan we zelf opbouwen’, zei Staelens eind juli. De deze week gestarte strategische samenwerking met de Etam Group past in die ambitie.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:Geef nu als eerste een reactie op:
Curator: 'Situatie Neckermann steeds uitzichtlozer'

 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.